Rita Hey (°1950)


Als je plots te horen krijgt dat je kinderen slachtoffer werden van misbruik, wordt de grond je onder de voeten weggeslagen. Wat mij het meest frustreerde was dat niemand naar het verhaal van mijn kinderen luisterde. Mijn jongste was nog geen 6... Nu kom ik op voor het verhaal van kinderen. Het Huis is mijn therapie voor wat er met mijn gezin is gebeurd.

Binnen een conflict blijven kinderen dikwijls met veel vragen zitten en vanuit hun loyaliteit durven zij niet bij (groot)ouders terecht. Na een echtscheiding worden kinderen dikwijls heen en weer geslingerd tussen mama, papa én grootouders en zijn zij de dupe van de conflicten. Kinderen kunnen met grote overtuiging vertellen wat de ene of de andere partij precies wil horen. Maar zij hebben ook een eigen verhaal, we moeten de tijd nemen om dat verhaal te horen. 

Ik vind het belangrijk om te luisteren en met een positieve instelling te kijken wat er mogelijk is en blijft in 'het heden'. Door samen te zitten en te luisteren naar de noden en zorgen van elkaar, kan een gerechtelijke procedure vermeden worden en kunnen kinderen en volwassenen elkaar terugvinden in consensus met alle betrokkenen.

Als (groot)moeder 'moeke' van 4 kinderen en 6 kleinkinderen, waar ik geen contact meer heb met mijn oudste kleindochter, hoop ik via bemiddeling familiebanden te ondersteunen en te herstellen.

Professioneel

Deskundige omgangsrecht

Familiaal bemiddelaar

Bezieler en coördinator van

Het Huis vzw

Contact

+32(475)531104

rita.hey@hethuis.be

www.hethuis.be